Stijn van Merendonk

Stijn heeft zich altijd verbaasd over hoe ongezond mensen kunnen zijn. Waarom ze soms zoveel onverstandige keuzes maken en wat hen weerhoudt om gezonder te leven.

Stijn is expert in Motivational Interviewing en richtte in 2009 de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering op. Zijn motto: 'Gemotiveerde mensen? Dat heb je zelf in de hand.'

Lees meer

Stijn in 7 punten

 • Trainer    : Lid van MINT, MI trainer sinds 2009
 • Kwaliteit  : Doelgericht, spiegel voorhouden
 • Kracht     : Prikkelend, enthousiast, eye-openers
 • Doel        : Half Nederland elk jaar "een gezond gesprek"
 • Motto      : Gemotiveerde mensen? Dat heb je zelf in de hand!
 • Privé       : Trotse vader, woont in Valkenswaard, sportief

Meer over Stijn

Enthousiast en stimulerend

Stijn is een enthousiaste en dynamische trainer. Op een positieve, betrokken en verfrissende manier stimuleert hij deelnemers om meer plezier en bedrevenheid in motiveren te krijgen. Zijn ruime ervaring in de (bedrijfsmatige) zorg, vertaalt hij in zijn trainingen en presentaties naar sprekende voorbeelden en oefeningen.

Actief lid van MINT en MINTned

MINT is het internationale trainersnetwerk van MI trainers. Stijn volgde de internationale trainersopleiding MI (TNT) bij MINT in San Diego en de opleiding tot MI consulent (niveau Practitioner Proficiency). Uiteraard is Stijn aangesloten bij MINT en de Nederlandse vereniging van MINT: MINTned.

Loopbaan

Tijdens zijn werk als sportcoach, fysiotherapeut en leefstijlcoach stond motivatie en gezond gedrag altijd centraal. In 2006 specialiseerde Stijn zich in Motivational Interviewing. Toen hij deze methodiek ging toepassen, ontdekte hij de kracht van motiveren. De resultaten die hij boekte, bleven niet onopgemerkt. Al snel vroegen collega's naar zijn "geheim". Dat veranderde zijn loopbaan. Hij werd steeds vaker gevraagd door ziekenhuizen, zorgnetwerken en andere zorgprofessionals om hen te trainen in Motiverende Gespreksvoering. In 2009 richtte hij de Academie voor Motivatie & Gedragsverandering op met als doel: Half Nederland elk jaar "een gezond gesprek". 

Lees meer
 • Schudt praktijkvoorbeelden uit zijn mouw - Y. v.d. Salm, Blik op Werk
 • Het boegbeeld van MI, enthousiast, actief, positief, open - M. Heijmans, Fysiotherapeut
 • Trainer past zelf zo subtiel MI toe - B. Oremus, Arbeidsdeskundige
 • De energie van de trainer werkt aanstekelijk - M. Slangen, Consulent Duurzame Inzetbaarheid
 • Geweldig inspirerende trainer - J. Hendriks, Fysiotherapeut

Ontwikkelingen in de zorg

Stijn volgt de ontwikkelingen in de zorg en over motiveren/veranderen op de voet. En hij vertaalt deze onder anderen naar e-learning, diverse publicaties, samenwerkingsverbanden met partijen in de zorg en actueel oefenmateriaal.