Er is steeds meer aandacht voor gedragsverandering. Zelfmanagement, therapietrouw en leefstijl zijn hot items en van professionals wordt steeds vaker verwacht dat ze de ander kunnen motiveren voor verandering. Wij willen hen helpen om bij de ander de juiste snaar te raken om te veranderen. Niet door zelf harder te werken maar door de ander aan het werk te zetten. En ook niet door nog meer te overtuigen maar door te ontdekken wat mensen echt motiveert. Zo laten we professionals ervaren dat motiveren niet eens zo heel lastig is.

Lees meer

Academie MG in 5 punten

 • Specialisatie: Leefstijl, zelfmanagement, gedragsverandering
 • Motiveren hoeft niet persé meer tijd/energie te kosten
 • Niet zweverig, onze trainingen zijn doelgericht, praktisch én concreet
 • Kwaliteit en Evidence Based werken staat voorop
 • Ons motto: "Gemotiveerde mensen? Dat heb je zelf in de hand!"

Wat willen we bereiken?

Ons doel

Wij willen ervoor zorgen dat de helft van alle Nederlanders elk jaar in ieder geval één keer gemotiveerd wordt om gezonder te leven.

Als we 5000 professionals leren motiveren, maken we dat dus mogelijk. Zeker niet iedereen zal meteen veranderen maar het aantal mensen dat wordt bereikt, is wel zo groot dat dit een geweldige impact zal hebben in Nederland.

Hoe bereiken we dat?

Wij bieden trainingen, workshops en aanvullende modules over alle aspecten van Motivational Interviewing. Ook geeft Stijn van Merendonk regelmatig bevlogen presentaties tijdens congressen en symposia.

Helpt u mee?

Inmiddels hebben zo'n 3000 professionals onze trainingen gevolgd, van artsen tot fysiotherapeuten, van managers tot assistenten. Een mooi begin maar daarmee zijn we er nog niet! Verspreid het MI virus en help ons mee om zoveel mogelijk professionals te leren motiveren.

Lees meer

Onze visie op trainen

Als u op zoek bent naar een presentatie of training vol wetenschappelijke theorieën en papieren modellen, dan moet u niet bij ons zijn. Zoekt u echter prikkelende en bevlogen experts/trainers op gebied van MI? Dan bent u bij ons op het juiste adres.

Op een verfrissende en humoristische manier houden we u een spiegel voor. We laten u ervaren wat mensen echt willen. Wat ze nodig hebben om te veranderen. Hoe belangrijk het is om u in de ander te verplaatsen. En dat motiveren niet eens zo ingewikkeld is.

Wat vinden wij belangrijk?

Kwaliteit

Kwaliteit is voor ons belangrijk en daarom werken we alleen met deskundige trainers, die:

 • de internationale TNT opleiding voor MI Trainers hebben gevolgd
 • bedreven zijn in het zelf toepassen van Motivational Interviewing in de praktijk (minimaal niveau: Practitioner Proficiency Certificate)
 • lid zijn van het internationale (MINT) en nationale trainersnetwerk (MINTned)

 Optimaal leerproces

 • Trainen in kleine groepen zodat u optimaal kunt leren en oefenen
 • Volledige accreditatie door nagenoeg alle beroepsverenigingen in de zorg
 • Digitaal studiemateriaal zodat u alle theorie, tips, filmpjes, oefeningen en actuele achtergrondinformatie (zoals artikelen en onderzoeken) nog eens rustig kunt bekijken na afloop van de training
 • Hoge beoordeling van onze trainingen, zodat u zeker kunt zijn dat u de juiste keuze maakt
Lees meer

Artikelen van onze hand

Stijn van Merendonk heeft de afgelopen jaren voor diverse bladen artikelen geschreven. Lees hier een aantal van de artikelen die zijn verschenen.