Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen MGV en traditionele gespreksvoering?

MGV richt zich op het vinden en versterken van de intrinsieke motivatie van de ander, terwijl traditionele methodieken vaak meer directief zijn en minder ruimte bieden voor de eigen inbreng van de patiënt.

Voor wie is Motiverende Gespreksvoering geschikt?

MGV is breed toepasbaar en effectief gebleken voor iedereen die gedragsverandering wil bevorderen. Je kunt denken aan gezondheidsprofessionals, therapeuten, coaches en andere zorgverleners. Ook professionals die hun collega’s willen motiveren voor verandering bekwamen zich vaak in MGV.

Voor welke onderwerpen kan ik MGV inzetten?

MGV kan helpen bij een breed scala aan gedragsveranderingen, zoals stoppen met roken, gewichtsverlies, meer bewegen en verbeteren van algemene gezondheid. Maar ook voor zaken als therapietrouw, educatie en voorlichting, behandelrelatie versterken, vertrouwen vergroten, weerstand of ‘no shows’ verminderen etc..

Hoe lang duurt het om MGV onder de knie te krijgen?

Het leren van de basisprincipes van MGV kan enkele dagen in beslag nemen, maar het meesterschap ervan komt met praktijk en ervaring.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie met MGV?

De tijd die nodig is om resultaten te zien, varieert per individu en situatie. De meeste professionals ervaren snel diverse veranderingen zodra ze dingen toepassen uit de methodiek. Voor sommigen kan het langer duren. Vaak omdat ze nog wachten met het daadwerkelijk toepassen van stukjes uit de methodiek. Het belangrijkste is om consistent en geduldig te zijn.

Wat kan ik verwachten van het MGV-webinar?

Het webinar biedt een uitgebreide introductie over Motiverende Gespreksvoering, inclusief theoretische achtergronden (kort), praktische technieken en interactieve oefeningen. Je zult veel tips ontvangen waarmee je de volgende dag direct in de praktijk aan de slag kunt.

Hoeveel kost het webinar en zijn er eventuele extra kosten?

Het webinar is gratis. Er zijn geen verborgen kosten en geen verplichtingen achteraf. Alle materialen en middelen die je nodig hebt, ontvang je gratis.

Is er een certificaat of bewijs van deelname na het volgen van het webinar?

Ja, na voltooiing van het webinar ontvang je digitaal een certificaat van deelname dat aantoont dat je de basisprincipes van Motiverende Gespreksvoering hebt geleerd.

Moet ik al ervaring hebben met gespreksvoering om MGV te leren?

Nee, MGV is toegankelijk voor zowel beginners als ervaren professionals. Onze webinars en trainingen zijn ontworpen om iedereen de basisprincipes bij te brengen en vaardigheden te verdiepen. Wel is het fijn als je een jaar of twee werkervaring hebt. Je zult dan meer uit de webinar/workshop/training halen.

Hoe kan ik me inschrijven voor het webinar?

Inschrijven is eenvoudig! Klik op de inschrijfbutton, vul je gegevens in en volg de stappen om je registratie te voltooien. We sturen je een bevestiging en verdere instructies per e-mail.

Lees meer

Motivatie begint hier. Hun toekomst, jouw keuzes.